jueves, 14 de junio de 2012

1. La Cuina Romana. Per practicar i descobrir


Al desembre de 2011 va sortir publicat aquest interessant llibre sobre la cuina en el mon romà.
La cuina del mon romà va anar evolucionant des de la senzillesa dels plats propis d’un poble de pastors i pagesos fins a la creació de la primera gastronomia sofisticada d’Occident. Roma, amb un Imperi que anava de l’Atlàntic a l’Índic i dels deserts africans als boscos germànics, va poder disposar d’una cuina extremadament variada integrant a les seves receptes els productes de tot el món conegut.
La base del primitiu menjar romà era l’associació vegetal coneguda com a tríada mediterrània: el blat, l’olivera i la vinya, però la cuina i la gastronomia romanes no s’aturen, tan sols en, aquests ingredients. Es tracta d’una cuina rica i equilibrada en la qual intervenien tots els productes que es trobaven a l’abast; alguns de més senzills i d’altres de més complicats.

El que aquest llibre pretén és aconseguir que tothom des de la cuina de casa seva pugui gaudir d’una part important de la cultura romana: la més saborosa i, tal vegada, la més divertida.
La pràctica culinària permetrà als lectors no tan sols conèixer sinó també disposar de les bases per a experimentar i compartir una part de la vida privada dels nostres avantpassats, tot convertint la història en una experiència sensorial única.
                                                 La Vanguardia, 30 de gener de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario